Voetreflexmassage

Voetreflexmassage

Een goede voetreflexmassage kan hetzelfde effect hebben als een volledige lichaamsmassage.
Dat is ook niet zo vreemd. Onder je voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met je hele lichaam. Van je tanden tot je organen, spieren en geslachtsdelen. Door de juiste punten onder je voeten te stimuleren, krijgt je hele lichaam een energieboost.

Bij een voetreflexmassage wordt de denkwijze gehanteerd dat het lichaam en de geest van de mens een eenheid is. Als dit in evenwicht is, voelen we ons gezond, maar wordt dit verstoord dan voelen we ons ziek. Alle zenuwen en weefsels in de rest van het lichaam zijn verbonden met de voeten van een mens. Wanneer deze zenuwen en weefsels vanuit de voeten niet juist of volledig functioneren ontstaan er blokkades in de natuurlijke energiedoorstroming, met als gevolg dat er lichamelijke pijntjes kunnen optreden.

Voetreflexmassages kunnen goed helpen bij gezondheidsproblemen als stress, pijn, ziekte, darmproblemen, hoofdpijn en migraine, verstoring van de hormoonhuishouding en psychische en emotionele problemen. Daarvoor zijn wel meerdere behandelingen nodig. Wil je puur ontspanning dan is een massage van een uur tot anderhalf uur voldoende.

De behandeling

Een voetreflexmassage helpt om het lichaam te ontspannen en helpt daarmee om eventuele blokkades te verwijderen en de energiedoorstroming te bevorderen, waardoor lichaam en geest weer in evenwicht raken. Deze vorm van drukpuntmassage zorgt voor een algehele welbevinding van het lichaam en zorgt voor een betere doorbloeding van onze bloedvaten. Dit heeft als gevolg dat afvalstoffen beter naar uitscheidingsorganen kunnen worden vervoerd.


 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.