Spray Tan

Spray Tan bij Schoonheidssalon Glimmen

Spray-tan biedt de mogelijkheid om binnen korte tijd jezelf in een mooie bruine teint te hullen en tevens je huid intensief te verzorgen. Het is bovendien het veilige alternatief voor de zonnebank.

Het ingrediënt wat zorgt dat je een mooie bruine kleur krijgt is DHA (Dihydroxyacetone), deze stof wordt gewonnen uit suikerriet. Het percentage DHA bepaalt je kleur. DHA gaat een reactie aan met de bovenste laag van je huid en kleurt deze bruin, dit proces duurt een aantal uren.

Afhankelijk van de vloeistof die je kiest douche je jezelf na een aantal uren en zie je het definitieve eindresultaat wat 5 tot 10 dagen zichtbaar blijft. De kleur vervaagt omdat je dode huidcellen verliest, bij de een gaat dit proces sneller dan bij de ander.

Hoe werkt het?

De spray-tan vloeistof wordt verneveld op je huid met een spray-tan gun. Je neemt plaats in een speciale spray-tan tent en door middel van het aannemen van verschillende poses wordt de spray-tan over de huid verdeeld.

Een spray-tan is voor bijna iedereen geschikt maar er zijn een paar uitzonderingen; bij zwangerschap, psoriasis, eczeem en wondjes kan er beter niet worden gesprayd.

In onze salon maken wij het gebruik van het merk TanTruth. Dit merk is vrij van parabenen, alcohol en minerale oliën en verrijkt met huidverzorgende ingrediënten zoals Jojoba-olie, Shea Butter en Avocado-olie. Zo wordt je huid mooi bruin en tevens intensief verzorgt.

Adviezen voor de spray-tan

De helft van het resultaat van je spray-tan wordt bepaald door de voor- en nabehandeling van je huid. Bij een goed ‘onderhoud’ zal de kleur zich egaler ontwikkelen en langer mooi blijven en kun je hier 5 tot 10 dagen plezier van hebben.

  • De dag voor je afspraak scrub je je lichaam en gezicht bij voorkeur met een een (olie- en vetvrije) scrub of scrubhandschoen.
  • Wanneer je op de dag van je afspraak nog wilt douchen dien je geen douche product te gebruiken. Gebruik ook geen bodylotion, deodorant, make-up op de dag van je spray-tan afspraak. Dit is erg belangrijk, de huid dient zo ‘droog’ mogelijk te zijn en geen vettig laagje te hebben. Een vettig laagje zou een barrière kunnen vormen tussen de huid en de spray-tan waardoor deze minder goed hecht.
  • Scheren doe je minimaal 8 uur voor je spray-tan en harsen minimaal 24 uur voor je spray-tan.

Adviezen voor na de spraytan

  • Was je huid tijdens het douchen voorzichtig met je handen en een milde zeep.
  • Dep je huid droog met een handdoek.
  • Hydrateer je huid goed (heel belangrijk), bij voorkeur twee keer per dag.
  • Sporten, zwemmen en gebruik van de sauna wordt, voor een mooi resultaat, afgeraden de eerste 8 uur na je spray-tan.
  • Na de eerste 8 uur kun je deze activiteiten natuurlijk weer gewoon ondernemen alleen zal je kleur wel sneller vervagen.

Spray-tan biedt geen bescherming tegen de zon. Wel kun je bruin worden door de zon met een spray-tan.

Je bepaalt zelf wat je draagt tijdens de spray-tan. Dit kan een bikini zijn of donker ondergoed, topless of met bovenstukje wat je zelf prettig vindt. We raden aan om donkere loszittende kleding te dragen of mee te nemen voor na de spray-tan en een paraplu voor onverwachte regenbuien. Evt. vlekken op kleding of beddengoed kunnen worden uitgewassen. Alleen met leer is extra voorzichtigheid geboden.

Tijdens je afspraak bepaal je in overleg met degene die jou sprayt welke tint het beste bij je past. Je kunt ook kiezen voor een deelbehandeling; alleen benen of alleen gezicht en decolleté. Bij vragen neem contact op!

Maak online een afspraak!

Tot ziens in de salon!