Nieuws en trends

nov13

Veelgestelde vragen over Permanente Make-up

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Wat is mogelijk met permanente make-up?

Permanente Make-up (PMU) is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect bijgewerkt te hebben. Bijkleuren met een potlood is niet meer nodig.

Mogelijkheden cosmetisch:

 • wenkbrauwen (hairstrokes, schaduw)
 • eyeliner (infralash, grafic eyeliner)
 • liplijner
 • full-lips
 • schoonheidsstipje

Mogelijkheden medisch:

 • Camoufleren van lichte huid/littekens, ook bijvoorbeeld bij vitiligo
 • Verfraaien van een hazenlip (schizis)
 • Reconstrueren van een tepel en/of tepelhof (na bijvoorbeeld borstkanker)
 • Het donkerder en/of groter maken van een tepelhof
 • Het simuleren van haartjes op het litteken van het hoofd na bijvoorbeeld haartransplantatie.

Is permanente make-up pijnlijk?

De behandelingen zijn niet geheel gevoelloos, maar iedere klant ervaart dit anders. Bij Schoonheidssalon Glimmen werkt onze PMU specialist Ellen zo nauwkeurig mogelijk om de gevoeligheid tot een minimum te beperken. Ook kunt u een half uur van te voren 2 paracetamol innemen.

In de praktijk echter ervaart 90% van de personen een behandeling eerder ‘irritant’ dan pijnlijk.

Is permanente make-up veilig?

Het is bewezen dat PMU geen schade toebrengt aan de gezondheid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Vandaar dat altijd eerst het “informent consent formulier” moet worden ingevuld, zodat wij de medische achtergrond kunnen achterhalen en hier op een veilige en verantwoorde manier mee om kunnen gaan.

Voor wie is permanente make-up?

Voor zowel vrouwen als mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen. Kortom, permanente make-up is geschikt voor een brede doelgroep.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Gemiddeld houdt Permanente Make-up voor de wenkbrauwen 1 tot 3 jaar en de eyeliner 1 tot 5 jaar (soms zelfs nog langer).

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee, onze specialiste brengt (vrijblijvend) advies uit en vertelt je over de diverse kleuren en hun uitwerking op verschillende soorten huidtypen.

Kan ik gewone make-up aanbrengen op de behandelde huid?

De eerste 5 dagen na de behandeling mag er geen make-up aangebracht worden. Na 5 dagen mag dit wel, de huid is dan dicht en er kunnen dan geen infecties meer ontstaan.

Permanente Make-up is bedoeld om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. Je kunt altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit of tijdens het ochtendritueel.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een Permanente Make-up behandeling bestaat uit twee a drie sessies. Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer anderhalf uur.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling.

 • De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om tijdens de eerste 5-10 dagen ‘s avonds enkel een dun laagje vaseline op de behandelde huid aan te brengen, en daarnaast tijdens het douche en voor lippen tijdens het tandenpoetsen.
 • De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen.
 • Vermijd eerste week na de behandeling de zonnebank en ook de natuurlijke zon.
 • Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen.
 • Voor de lippen: smeer de eerste 5 dagen voor het tandenpoetsen de lippen in met vaseline,  drink de eerste uren na de behandelingen door een rietje.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke cel-vernieuwing zal na een periode van circa 4 tot 8 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Is Permanente Make-up hetzelfde als tatoeëren?

Het lijkt op elkaar. Bij beide wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Want, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Ik onderga binnenkort een chemotherapie, wat heb ik aan PMU?

PMU kan als ondersteuning goed gebruikt worden voordat u met de therapie start. Wij brengen een schaduw aan tussen de bestaande haartjes, mochten de haartjes door de therapie uitvallen dan heeft u toch tijdelijke wenkbrauwen. U kunt ook op de wimperrand een poederig lijntje laten zetten, zodra de wimperhaartjes uit vallen heeft u toch kleur rondom de ogen. Mocht u geinterreseerd zijn in een van deze behandelingen, houd er dan rekening mee dat er tussen de PMU behandeling en de chemotherapie behandeling minimaal 5 dagen moeten zitten. Dit zodat de behandelplaats genezen is voor de chemotherapie plaats vind.

Aspecten waar u rekening mee moet houden

 • Kleurintensiteit
  Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen.
 • Hygiëne
  Gedurende de eerste twee dagen mag Permanente Make-up niet nat worden. Om hygiënische redenen mag je gedurende 14 dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee.

Afspraak maken

Vrijblijvend een PMU intake gesprek? Dat kan elke woensdag bij ons in de Salon in Glimmen. Wij werken met Ecuri Cosmetics.